Flossen is nergens goed voor

Flossen is nergens goed voorHet schijnt dat ze in Groot-Brittannië er al langer van overtuigd zijn, maar dat nu ook de Amerikanen er van overtuigd zijn geraakt, zo schrijft de tandarts  (een schuilnaam) in de Britse krant the Guardian: flossen is nergens goed voor. Het werkt gewoon niet. Ook in Amerika is flos nu ‘dood’ verklaard.
Er schijnt geen flintertje bewijs te zijn voor de gunstige effecten van flossen op de gezondheid van tandvlees. In 1882, toen het idee gelanceerd en uitgevoerd werd, leek het misschien nog wel een aardig idee, schrijft de Britse tandarts, maar uit allerlei onderzoek blijkt dat het het tandvlees niet gezond houdt of verbetert. De Britten geven de voorkeur aan borsteltjes om de eetresten tussen je tanden weg te halen.
Probleem is, voor een belangrijk deel, de flostechniek, maar zelfs met de beste techniek is er geen bewijs dat flossen iets toevoegt aan poetsen. Die techniek is, zoals gezegd, lastig en mensen zijn daar zelden een ster in, ook als ze uitgebreid geïnstrueerd worden bij, bijvoorbeeld, wetenschappelijke experimenten. De Britse tandarts zegt dan ook dat hij geen tandarts kent die flost. Geen een.

Bron: the Guardian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.