Helpt wiet tegen epilepsie ?

cannabis tegen epilepsie

De premier van Victoria (Aus) Daniel Andrews met het vierjarige epilepsiepatiëntje Cooper Wallace (foto: Eddie Jim/AAP)

Tien Australische kinderen met diverse vormen van epilepsie zullen behandeld worden met een synthetische cannabisverbinding. De kinderen waren al eerder zonder succes met drie verschillende epilepsiemedicijnen behandeld. Volgens hoofdonderzoekster Ingrid Scheffer zal de proef worden uitgebreid tot 60 kinderen. Het schijnt dat de onderzoekers in Australië en daar ver buiten benieuwd zijn naar de effecten van synthetische wiet op, onder meer, epilepsie.
De cannabis-stof is gesynthetiseerd door het Amerikaanse bedrijf Insys Therapeutics. Het gaat om een stof uit cannabis die medicinale kwaliteiten zou hebben, cannabidiol. De deelstaat Victoria heeft met een donatie het onderzoek (mede) mogelijk gemaakt. “Medicinale cannabis heeft mogelijk enorme voordelen voor de kwaliteit van het leven van kinderen die lijden aan ernstige vormen van een hele reeks neurologische aandoeningen”, zei deelstaatpremier Daniel Andrews.
Volgens Scheffer is synthetische cannabidiol een veilig middel, ondanks recente rapporten dat synthetische cannabis gevaarlijker is dan natuurlijke. “Cannabis bevat cannabidiol en THC, dat het roesmiddel is. Wij geven geen THC en ook daarom is het synthetische middel interessant.” Zij hoopt eind van dit jaar met resultaten te kunnen komen.

Bron: the Guardian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.