Chinese spermabank levert alleen goeie communisten af

Xi Jinping

Grote Broer Xi Jinping: is hij al lid …? (afb: WikiMedia Commons)

De advertentie voor zaaddonors in China was duidelijk: geen kale mannen en geen erfelijke ziektes zoals kleurenblindheid. En o ja, alleen mannen die houden van hun socialistische moederland hoefden maar te reflecteren. China gaat steeds meer trekjes van de wereld van Grote Broer vertonen: een totale beheersing van zijn onderdanen onder aanvoering van Grote Broer Xi Jinping, die wettelijk onfeilbaar is verklaard. 

Grote Broer Xi wil de communistische partij weer in het middelpunt van de Chinese samenleving zetten. Er zijn weer vlaggen en vaandels met leuzen in de straten te zien, er draaien patriottische films in de bioscopen en ook de muziek wordt steeds ‘revolutionairder’. Nu nog zorgen dat de nieuwe Chineesjes brave volgers van de leidende partij zullen worden. Dan is de spermabank een goed begin.
De advertentie voor nieuwe zaaddonors werd ruim verspreid via sociale media. “Hij moet goede ideologische gedachten hebben”, stond er in de advertentie (hij is de potentiële zaaddonor), “zijn socialistische moederland liefhebben en het leiderschap van de communistische partij erkennen.” De donoren konden tot zo’n 5000 renminbi verdienen, iets meer dan 700 euro.
Opmerkelijk is dat de advertentie alom in de zeik werd genomen en uiteindelijk ook is verdwenen. “Liefde voor het land en de aprtij begint met zaad”, stelde een Weibo-gebruiker. Het desbetreffende ziekenhuis (het derde van de universiteit van Peking) wenste niet op vragen in te gaan.

Bron: New York Times

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.