Microsofts treurige afgang met de Windowsfoon

Markt mobiele telefoons

Android en iPhone overheersen de markt (afb: futura-sciences)

Ooit was het Finse bedrijf Nokia een grootmacht op het gebied van mobiele telefoons. In 2013 verkocht het bedrijf die tak aan Microsoft. Die techgrootmacht wilde met zijn Windows Phone de mobiele telefonie onderbrengen in het Windows-besturingssysteem, maar met de Windowstelefoon is het nooit wat geworden. Zonder boe of ba is de Windowsfoon ten grave gedragen.

Ik heb ze nog en voor mij voldoen ze prima, maar Microsoft is er niet in geslaagd van zijn mobiel een succes te maken. In 2016 had de Microsoft met zijn telefoons een marktaandeel van 0,3%. Dat maakt baasjes van grote bedrijven niet blij.
Tot het laten doodbloeden van deze activiteit zal ook de komst van de nieuwe Microsoft-chef Satya Nadella veel hebben bijgedragen. De Nokia-overname was een ‘kind’ van zijn voorganger Steve Ballmer en zoals gebruikelijk wil een nieuwe baas van een groot bedrijf zijn eigen geurvlaggen plaatsen om die van zijn voorganger weg te werken.
Nou was Ballmer niet zo’n licht. In 2014 deed hij nogal badinerend over die dure iPhone, daarmee pijnlijk duidelijk makend dat hij geen idee had wat de consument dreef. Dat heeft ongetwijfeld meegespeeld.

Hoe dan ook, ik vind het tamelijk kwalijk dat Microsoft zijn klanten zo in de kou heeft gezet. Misschien kun je ook niet anders verwachten van dergelijke ontmenselijkte organisaties. Ik zal op zoek moeten naar een nieuwe telefoon, maar dat heeft geen haast. Voorlopig werkt ie nog en voldoet aan mijn, eenvoudige, wensen. Bedankt Microsoft (hufters).

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.