DNA in voedsel moet vermeld worden

DNA-lettersOnderzoek van de universiteit van Oklahoma (VS) heeft aan het licht gebracht dat veel Amerikanen vinden dat bij voeding moet worden vermeld of er DNA in zit.
Kennelijk hebben veel Amerikanen er geen flauw benul van wat DNA is. Als de uitkomst van het onderzoekje klopt dan zou het om 82% van de Amerikanen gaan.  Kennelijk ook nooit op school gehad of niet blijven hangen. Er is al vele jaren grote kritiek op het onderwijs in Amerika. Voor de lol zou zo’n onderzoekje ook aans in Europa, zeg Nederland moeten worden gehouden. Ik schat dat wij niet op 80% komen (maar dat kan heftig tegenvallen of meevallen, het is maar hoe je het bekijkt).
Het onderzoek betrof een lijstje met een tiental ideeën voor regulering. Het plan voor verplichte etikettering van DNA-houdend voedsel zat daarbij verstopt tussen voorstellen die wél zinnig waren, zoals verplichte vermelding van het land van herkomst van vleeswaren (ruim 86 procent vóór), minstens twee porties groenvoer bij elke schoollunch (84 procent vóór), vermelding van gen-gewassen op het etiket (ruim 82 procent vóór), een verbod op transvetten (55 procent vóór) en belasting op suikerhoudende frisdrank (slechts 39 procent vóór).

Bron: c2w

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.