Voetballers zijn lui

Andrea Pirlo

Langeafstandloper Andrea Pirlo

Laaiend enthousiast was de verslaggever toen de oude Pirlo na bij twee uur van het veld stapte (het was een wedstrijd met verlenging). Hij had meer dan 12 km afgelegd in die twee uur!!! Nou, nou. Het mocht wat. Als Pirlo die bijna twee uur wandelend had doorgebracht, dan was hij makkelijk op die 12 km gekomen. Aangezien Pirlo ook wel eens draaft, moet hij toch wel heel vaak stil staan. Voetballers, was altijd al mijn gedachte, zijn vrij luie atleten (die schofterig veel geld verdienen). Het is niet helemaal hetzelfde, maar nu heeft wetenschappelijk onderzoek uitgewezen dat rijke voetballers luier zijn dan minder bedeelde voetballers.
De universiteit van Sunderland… Van wat? Van Sunderland (GB). Die heeft er een heus onderzoek aan gewaagd (je moet toch wat als provinciaal sufferdje). Miljoenen ponden worden er aan de andere kant van het water gespendeerd aan spelers in de Engelse eredivisie, maar lopen? Ho maar. Spelers in de lagere divisies lopen meer dan de dure heren in de Premier League. Die kijken wel uit.

De onderzoekers volgden 300 voetballers in de Engelse eerste drie divisies (Premier, Championship en League One). De laagste divisie, League One, was het ijverigst, daarna Championship en tenslotte Premier League. Vreemd is dan wel weer dat er in de hoogste divisie meer gepassed werd en dat ze daar vaker balcontact hadden. Of vreemd, die dingen kun je ook in stilstand doen. Het beeld doemt op van verfijning tegenover lange halen, gauw thuis; het authentieke Engelse boerenkoolvoetbal. Grappig is dat spelers van clubs die degradeerden uit een hogere klasse ook meer gingen rennen en draven, waarschijnlijk onder het motto: hoe minder loon hoe meer arbeid. Tot zo ver Sunderland. Nu ik dit gelezen heb zou het wel eens kunnen zijn dat die verslaggever zo enthousiast over Pirlo was omdat ie juist zo wéinig had gelopen. Echte meesters draven niet.

Bron: Alpha Galileo

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.