Kastje tovert gewone auto om tot zelfbeweger

Geen treffers op SelfrideEen kleine computer die een normale auto omtovert tot een zelfrijdende wagen, dat belooft Chinese autofabrikant GWM. Die heeft een kleine computer ontwikkeld, de Selfride,  die een normale auto omtovert tot een zelfbeweger. Onderzoeker Mai Kal Nai van GMW: “Hiermee kunnen we in principe het hele bestaande autopark ombouwen.” Mai is op zoek naar mensen die Selfride in hun eigen auto willen testen.

Google werkt al jaren aan zelfrijdende auto’s, maar Google is allang niet meer de enige. Ook autofabrikant Volvo zet in op op de zelfbeweger en Mercedes heeft net zijn eerste onafhankelijke model gepresenteerd en zo zijn er nog wel een paar. Het grote voordeel van de Selfride ten opzichte van de concurrentie is echter dat het in een normale auto past. De Selfride is een kleine computer die in vrijwel iedere auto kan worden ingebouwd en aangesloten op de ‘boordcomputer’ van de auto, die met behulp van extra sensoren de eigen rijprestaties bijhoudt en andere weggebruikers signaleert. Een zelfontwikkeld rekenprogramma vertaalt al deze gegevens in veilig rijgedrag.
GWM zoekt Nederlandse autobezitters die met hun auto deel willen nemen aan de Nederlandse rijproef. Waarom juist Nederland is niet bekend. Waarschijnlijk denken de Chinezen dat je in zo’n poppenlandje geen schade kan aanrichten. Omdat de Selfride ingebouwd wordt in bestaande auto’s, die gekeurd zijn en gewoon al op de openbare weg rijden, kan iedere automobielbezitter meedoen, is het verhaal. De auto’s blijven gewoon bestuurbaar, dus de chauffeur is niet volledig overgeleverd aan de Selfride; hij/zij kan te allen tijde zelf het stuur weer ter hand nemen. Het bedrijf heeft zich wel verzekerd zodat het garant kan staan voor eventuele boetes. Als je goesting hebt, kan je Mai Kal Nai melen. Je moet wel snel zijn. De inschrijving sluit op 31 maart a.s. Overigens is het heel opmerkelijk als ik bij GMW op Selfride zoek ik nul treffers krijg.

Bron: Kennislink

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.