Zelfies vijf keer dodelijker dan haaien

Dodelijke zelfies

Hoe gek kun je zijn?

Mensen maken graag foto’s van zichzelf. Vroeger heette die zelfportretten, maar sinds de invoering van de ‘slimme’ telefoon zijn dat zelfies geworden (de z is van mij). Daar gebeuren nogal eens ongelukken mee en het aantal ongelukken schijnt toe te nemen. Tussen oktober 2011 en november 2017 zouden 259 mensen de dood gevonden hebben bij het maken van zo’n ikkie, schreven Indiase onderzoekers september vorig jaar (phys.org komt er nu mee). In diezelfde periode werden 50 mensen gedood door haaien.
Vrouwen maken het vaakst een portret van zichzelf, maar (jonge) mannen, het moet altijd gewaagder, maken driekwart van het aantal slachtoffers uit. India zelf, met 1,3 miljard inwoners en 800 miljoen mobiele telefoons, spant daarbij de kroon met 159 (geregistreerde) zelfiedoden. Zo zijn daar zelfportretterende groepen gegrepen door treinen of verdronken op het moment dat ze op een boot op de sluiter klikten. In Mumbai (voorheen Bombay geheten) zijn er gedeelten waar geen zelfies genomen mogen worden.
India ligt wat het aantalzelfiedoden betreft ver voor op de andere landen zoals Rusland (16 zelfiedoden), de VS (14) en Pakistan. In Amerika, hoe kan het ook anders, schoten de zelfpotretteerders zichzelf dood op zoek naar de juiste pose. Een aantal zelfiemakers vielen in de Grand Canyon.

Bron: phys.org

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.