Voedingssupplementen zijn nutteloos

Vitamines en voedselsupplementen zijn zinloosEr zijn mensen die vitaminepillen, ijzer- en magnesiumsupplementen slikken om hun gezondheid op peil te houden, maar volgens een recente (meta)studie onder leiding van David Jenkins van de universiteit van Toronto (Can) is dat volkomen zinloos. De supplementen schijnen geen enkele invloed te hebben op onze gezondheid.
Cocktails van vitamines en mineralen die je kunt kopen bij de drogist of de supermarkt hebben geen enkel voordeel (behalve voor de fabrikant en wederverkoper). Het goede nieuws is dat ze ook geen kwaad kunnen.

Jenkins c.s. bekeken onderzoek dat tussen januari 2012 en oktober 22017 is gedaan op dit terrein. Geen van die onderzoeken heeft een verband kunnen aantonen, positief noch negatief, tussen de inname van vitamines en mineralen en hart- en vaatziektes, beroertes of een vroege dood. Slechts foliumzuur in combinatie met andere vitamines B schijnt de kans op hart- en vaatziektes of beroertes iets te verkleinen. Daar tegenover staat dat vitamine B3 en antioxidanten eerder een licht negatieve uitwerking hebben.

Gezonde voeding

Het lijkt toch nog steeds het effectiefst om er op te letten wat je binnen krijgt. Gezonde voeding is belangrijk voor een goede gezondheid en dan hebben we het over ooft, groentes en noten, onder meer. Laat de pillen staan (scheelt nog een hoop geld ook).

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.