Hoogleraar als ‘terrorist’ uit vliegtuig gehaald

Guido Menzio, rekenende hoogleraar verdacht van terrorisme

De ‘terroristische’ hoogleraar economie Guido Menzio (afb: univ.v.Pennsylvania)

De 40-jarige Italiaan Guido Menzio is hoogleraar economie aan de universiteit van Pennsylvania (VS). In een vliegtuig van American Airline van Philadelphia naar Syracuse werd Menzio, gebogen over differentiaalvergelijkingen die iets moeten zeggen over de relatie tussen werkeloosheid en marktprijzen, door zijn buurvrouw in het vliegtuig aangezien voor een terrorist die zich van vreemde tekens bediende en apart genomen door het cabinepersoneel. American Airlines bevestigde het verhaal.

Zijn buurvrouw wendde voor onwel geworden te zijn en het vliegtuig taxiede weer naar de uitgang zodat zij weer van boord gehaald kon worden. Menzio werd uit het vliegtuig gehaald en ondervraagd. “Ze zeiden me dat de vrouw had gezegd bezorgd te zijn omdat ik rare tekens in mijn schrijfblok had gebruikt”, zei de hoogleraar. Nadat het misverstand uit de weg was geruimd vertrok het vliegtuig met enige vertraging, met de terroristische hoogleraar. Zijn buurvrouw liet haar beurt voorbijgaan.
Menzio zei correct behandeld te zijn door het luchthavenpersoneel, maar hij zei zich toch zorgen te maken over het voorval. Het misverstand had met een kleine zoektocht op internet zo opgelost kunnen worden. “Als na het constateren van ‘verdachte activiteiten’ die niet eerst worden uitgezocht, dan ontstaan er veel problemen, zeker als de vreemdelingenhaat zich uitbreidt.” En ja, de hooggeleerde Italiaan had wat wilde zwarte lokken.

Bron: der Spiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.