Amazon meent het met zijn droonplan

Amazon-droonNogal wat mensen zullen gedacht hebben dat het een grapje was of op zijn minst een reclamestunt, toen de grote Amerikaanse webwinkel Amazon aankondigde een deel van zijn distributie via droons te laten verzorgen, maar het is de webreus serieus. Op het ogenblik doet Amazon proeven met zijn Amazon Prime Air in de omgeving van Bombay (Mumbai) en Bangalore in India.

Vorige maand heeft het bedrijf bij de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten een vergunning aangevraagd om de vliegtuigjes te mogen testen op veiligheid in de buurt van Seattle. Het gebruik van droons voor privégebruik is in Amerika nu nog strikt aan banden gelegd. Amazon is daarom alvast maar begonnen in India. Amazon zou in India, waar het bedrijf ook actief is, al in oktober met de levering door droons kunnen beginnen.
De droons zullen maar een beperkt deel van de bestellingen kunnen rondbrengen. Gedacht wordt aan spoedzendingen in dichtbevolkte gebieden voor een beperkt assortiment producten. De vliegtuigjes van Amazon kunnen vrachten tot 2,25 kg meenemen.
De veiligheid is echter nog een teer punt. Niet dat ze uit de lucht zullen vallen, al is dat niet ondenkbaar, maar ze kunnen elkaar raken, ze kunnen gestolen worden of hun vracht ontvreemd. Ik vraag me ook of hoe zo’n droon zijn pakje gaat afleveren. Belt ie aan, stopt ie het in de brievenbus? Het is allemaal nog niet in kannen en kruiken, maar Amazon gelooft er in. “Op een dag zullen droons net zo normaal zijn als auto’s van koerierdiensten dat nu zijn”, schreef het bedrijf aan de Amerikaanse luchtvaartautoriteiten. Inmiddels is ook Google begonnen aan een vloot van vliegende koeriers.

Bron: Futura-Sciences

1 thought on “Amazon meent het met zijn droonplan

  1. Pingback: Gaat Amazon je met bespioneren? - Niks te verbergenNiks te verbergen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.