Rekentoets

Kop uit het AD destijds (afb: ad.nl)

Ooit schijnt de schoolkennis van Tweedekamerleden te zijn getoetst en dat zag er niet goed uit. Nu blijkt dat ook vele leden van het Lagerhuis in Engeland niet beter scoren met een toets dan tien- en elfjarigen. Integendeel.
Zesdeklassers (die zijn dan in Engeland kennelijk tien, elf jaar) moeten een verplichte toets afleggen. Daar is weerstand tegen. Er wordt gepleit voor afschaffing. Ook parlementariërs deden de toets en dat was schrikken. Slechts 44% haalde het gewenste niveau voor rekenen. Op taalgebied scoorden de parlementariërs iets beter: 50%.

Dit jaar haalden 59% van de tien- en elfjarigen het verwachte niveau. Dat was voor corona  in 2019 65%. Minder bevoorrechte kinderen gingen sterker achteruit dan hun bevoorrechte klasgenootjes. De actiegroep die streeft naar afschaffing More Than A Score hoopt dat nu parlementariërs zelf de druk hebben gevoeld ze meer geneigd zullen zijn de toetseis af te schaffen. Die toetsen zouden het leren niet bevorderen.

Of het tot afschaffing komt is nog niet duidelijk, maar er is al door bevoegde instanties aangegeven dat de zaken anders moeten worden aangepakt.

Bron: der Spiegel

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.