Kinderen ‘boren’ zonder te baren (?)

Kinderfabriek

Wordt de Mooie Nieuwe Wereld toch nog werkelijkheid (?) (afb: EctoLife)

Het zit er aan te komen. Je hoeft geen grote profeet te zijn om te bedenken dat de geboorte van een kind op een dag een ‘industrieel proces’ wordt. Nu schijnt er een bedrijf in, nota bene, Duitsland te zijn opgericht, EctoLife, dat zich wil werpen op het ‘machinaal’ uitbroeden van de (menselijke) vrucht. Op de een of andere manier schijnt daar ook weer kunstmatige intelligentie bij nodig te zijn. Je kunt je dan natuurlijk afvragen wat het nut dan nog  is van het voortbestaan van de soort Mens.Oprichter van EctoLife is Hajem Al-Ghalli. Op zijn eigen webstek legt ie uit wat zijn ideeën zijn.  Die komen niet voort uit wetenschappelijke belangstelling. Hij ziet deze activiteit als, uiteindelijk, een winstgevend project. Al-Ghalli is zakenman.
Voorlopig is er nog niet veel. Het lijkt er op dat Al-Ghalli zich opwerpt als oplosser van vruchtbaarheidsproblemen. Recentelijk zou onderzoek hebben uitgewezen dat het aantal zaadcellen bij mannen fors is teruggelopen. Dan wordt de natuurlijke bevruchting lastiger en zou vaker reageerbuisbevruchting ‘nodig’ zijn (wat mij betreft zijn er meer dan voldoende mensen op aarde; as).
Voor reageerbuisbevruchting heb je niet veel zaadcellen nodig om een eicel te bevruchten. Die breng je onder in een kunstbaarmoeder die na negen maanden een voldragen kind baart. Zo is het idee.

Voor de toekomstige ouders een uitgelezen kans om, ongetwijfeld met nieuwe technieken, de ‘zwangerschap’ van nabij en van minuut tot minuut te volgen. Dat groeiende embryo kun je dan ook voorzien van allerlei stimulerende prikkels zoals muziek, moeders of vaders stem of wat dan ook.

Volmaakt

Uiteraard moet dat kind genetisch volmaakt zijn. Niks van de erfelijke ziektes die de ouders inbrengen moeten op de vrucht overgebracht worden. Dat is natuurlijk het makkelijkste te doen bij de weinige embryocellen in de beginfase. Of de wetenschap dan alles weet over de genetica van DNA e.o. valt te betwijfelen, maar als die ideeën van Al-Ghalli werkelijkheid worden, dan zal dat zeker geprobeerd worden. En passant kun je natuurlijk bij het adspirantkind nog wat andere eigenschappen veranderen (Zie voor meer info onze kleurenbrochure, niet op papier, natuurlijk).

Zal het ooit zover komen? Ik ben bang van wel. Aan de andere kant zit hier natuurlijk wel iets goeds aan. Bij het ‘maken’ van een kind zijn de taken nogal scheef over de geslachten verdeeld. Met een ‘industriële’ geboorte wordt die ongelijkheid wat rechtgetrokken.

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.