Webhuwelijken gelukkiger (?)

Ik geef onmiddellijk toe: er wordt een hoop onderzoek gedaan. Of dat allemaal even zinvol is, is nog maar de vraag. Heeft u ook niet altijd gedacht dat al die cyberhuwelijken niks waard zijn. Mis. Tenminste als het klopt wat onderzoekers van de universiteit van Chicago hebben uitgevogeld: die zijn gelukkiger en duurzamer.
Even kijken waar het over gaat. Steeds vaker, althans in Amerika, ligt de oorsprong van een huwelijk op het wereldwijde web.Zo’n eenderde van de Amerikaanse huwelijken die tussen 2005 en 2012 zijn gesloten, vond daar zijn oorsprong. Het onderzoek zou hebben aangetoond de tevredenheid van de webkoppels groter is en het aantal scheidingen geringer. We hebben het dan wel over een relatief korte periode van, ten hoogste zeven jaar.
De verschillen zijn niet echt indrukwekkend. 6% scheidingen tegenover 7,6% van de ouderwetse stellen. De tevredenheid bedroeg 5,64 voor webparen tegen 5,48 voor ouderwetse paren. De verschillen kunnen heel wel veroorzaakt worden doordat webzoekers, gemiddeld ouder waren, meer geld verdienden en een baan hadden dan de offline-huwelijkskandidaten die op de traditionele plaatsen op jacht gingen. De slechtste huwelijken zijn in een bar begonnen. Het onderzoek werd uitgevoerd in opdracht van eHarmony, een datingclub. Tja.

Bron: Science Dailey

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.