De toverring die alle elektronica bestiert

Toverring voor elektronische apparatuur

De toverring van Nod heeft een aantal sensoren waarmee allerlei hand- en vingerbewegingen zijn uit te voeren op computers en mobieltjes. (foto: Nod Labs)

Het Amerikaanse bedrijf Nod Labs komt met een soort toverring op de markt waarmee allerlei apparaten zijn aan te sturen. Die ring, die gebruik maakt van Bluetooth-verbinding (dus in afstand beperkt), is voorzien van sensoren waardoor ook handbewegingen en gebaren zijn over te brengen waarmee de hedendaagse apparatuur, zoals mobieltjes en computers, worden bediend. De ring werkt bij besturingssystemen Android, iOS (Apple), WIndows en OS X (ook Apple), maar ook bij camera’s en tv’s. Voordeel is natuurlijk dat het apparaat in kwestie niet vies wordt (want niet aangeraakt).
De toverring van Nod is vast een beginnetje van een op handen zijnde nieuwe generatie van dinkskes om met elektronische apparatuur om te gaan; zeg maar een soort moderne afstandsbediening. De ring weegt iets meer dan een half ons. Sensoren detecteren de hand- en vingerbewegingen. De ring herkent bewegingen met twee of drie vingers en bewegingen als vegen en draaien. Naast mobieltjes en computers kan de toverring ook overweg met GoPro-camera’s en bepaalde, nieuwe tv-modellen. De ring kan de apparaten ook met draadloze netwerken verbinden. Ontwikkelaars worden door Nod Labs van harte uitgenodigd toepassingen voor de ring te bedenken. Het ding moet een dikke € 100 kosten en zal komende herfst op de markt komen. De veiligheid lijkt me een teer punt. Ik kan even niet zien op welke manier de ring toestemming krijgt om al die ingrijpende handelingen te verrichten. In de veelgestelde vragen gaat Nod daar niet op in. Merkwaardig.

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.