Een dikkere duim door je telefoon

Dikke duimen door vegen over je telefoon

Dikke duimen door je telefoon (?)

Onderzoekers van het Britse telefoonbedrijf O2 zouden hebben ontdekt dat zo’n 5% van de 2000 ondervraagde telefoonbezitters een dikkere duim zou hebben gekregen door het toets- en veegwerk op hun telefoon (het gaat dan om de dominante hand). Jongeren tussen 18 en 34 zouden daar het meeste ‘last’ van hebben: 13% . Het is me volstrekt onduidelijk hoe de onderzoekers tot hun resultaat zijn gekomen. Het lijkt er op dat ze het de 2000 gewoon gevraagd hebben.

Mensen zijn gemiddeld twee uur bezig om met hun telefoon te kloten, maar ik ken mensen die dat ding alleen wegleggen als ze gaan slapen. Dat zou effect op de vingers hebben. Natuurlijk, als ik oefeningen doe met mijn armen dan worden die ook gespierder. Dat heeft natuurlijk niks met de evolutie te maken. 8% van de ondervraagden zou ook moeten in hun pink hebben gekregen door het hanteren van hun telefoon. Eenderde van de ondervraagden, daar gaan we, denkt dat hun lichaam evolueert door het gebruiken van de telefoon en 37% denkt dat het zich aanpast aan de gebruikte toepassingen op de telefoon.
Volgens Nicola Goldsmith, handdeskundige, zijn duimspieren zeer complex. Zij denkt dat het heel goed mogelijk is dat al dat geveeg en getik invloed heeft op de extra vorming van duimspieren. Het zal overigens niet gebeuren dat de duim daardoor tot monsterlijke proporties zal uitgroeien, want volgens haar zal de techniek van stemherkenning het vegen snel overbodig maken.
Het rapport geeft ook informatie over de plaats van de telefoon in de maatschappij (tenminste, volgen de ondervraagden). 19% zou zijn telefoon geen dag kunnen missen en 20% valt zelfs met zijn/haar telefoon in de hand in slaap. 5% van de gebruikers zou zo verknocht zijn aan het dinkske dat ze fantoomtrillingen voelen ook als er geen berichten of oproepen doorkomen.
Volgens Nina Bibby van O2 is de telefoon een verlengstuk van ons geworden. 15% van de bezitters denkt dat ze door hun telefoon langer zullen leven, tussen de 18 en 34 zelfs 27%. Dat zou een gevolg zijn van allerlei progjes die op de telefoon gebruikt worden met betrekking tot gezondheid. Mijn inschatting is dat het leven bekort wordt door al die toepassinkjes. Mensen gaan zich alleen maar zorgen maken over de duvel en zijn ouwe moer, waar ze voorheen geen enkele weet van hadden (en zich daar ook niet druk over konden maken).

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.