Techniek dient de mens? Wat een onzin…

ov-chiplezer, foto ANP Wat ze er ook over zeggen, dat was puur eigenbelang, die ov-chipkaart. Dat is in vele opzichten een onding: kraakbaar, schendt alle privacyregels en buitengemeen onhandig in het gebruik. Vooral oudere mensen, waar ik zo langzamerhand ook toe behoor, raken de kluts kwijt van dat klereding. De ons door god boven ons gestelde overheid heeft het vies laten afweten en ook onze volksvertegenwoordiging snurkt vrolijk door (Griekenland is het toverwoord).
Het goeie nieuws is dat er cursussen voor die sukkels komen. Techniek in dienst van de mens? Wat een onzin, vinden die prutsers van TLS, met de zegen van de overheid. De mens past zich maar aan. Prima argument om voortaan het openbaar vervoer te mijden…
Hou me ten goede: ik bepleit dat niet, maar dat is wat er gaat gebeuren. Het ov moet maar gauw weer genationaliseerd worden of doek het anders op en laten we Nederland is zijn geheel asfalteren. Wim Kok zou gezegd hebben: dat is goed voor de economie (nee, ik weet het, hij is nog niet dood). Kunnen we die kaart met al die meldpaaltjes meteen rooien.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.