De DNA-computer in aantocht (?)

DNA-computer

Met behulp van een DNA-processor (links) werd de kortste weg tussen twee punten uitgerekend (rechts) (afb: Physical Chemistry B)

Op zoek naar kleiner en meer in de elektronica kijken heel wat onderzoekers al langer verlekkerd ¬†naar DNA, het reusachtige ‘levensmolecuul’. Met DNA zou de verkleining en versnelling van elektronische onderdelen nog een tijdje kunnen voortduren (we hebben het dan natuurlijk over de ‘wet’ van Moore). ¬†Singaporese onderzoekers bouwden een parallelle ‘computer’ die de weg kan vinden, een soort TomTom, dus. Het is allemaal nog erg primitief.
Jian-Jun Shu en collega’s bouwden een DNA-processor, die twee taken tegelijk uitvoert (zoiets heet parallelle verwerking). Op een kaart met zes locaties en verschillende verbindingswegen moest de parallelle ‘computer’ de kortste routes zien te vinden. Of het ooit een echte computer oplevert waag ik te betwijfelen. De onderzoekers denken dat deze ‘DNA-computer’ onderzoekers zou kunnen helpen uit te vissen hoe het inwendige TomTom-systeem in de hersens werkt. Dat is dan tenminste nog wat.

Bron: Science Daily

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.