VW nog niet klaar met sjoemelellende

Vieze diesels

Volkswagen is niet eens het stoutste jongetje in de klas…

Het kost een paar centen als men er achter komt dat je de boel probeert te flessen, maar het leek er op dat de Duitse autofabrikant Volkswagen het dieselschandaal zou overleven. Het lijkt er echter op dat VW nog niet alle ellende rond het gesjoemel met dieselemissiemeting achter de rug heeft.  Ook in de diesels van de 3.0-literklasse zou worden gewerkt met programmatuur die sjoemelt met de emissiewaarden, aldus meldt persbureau Reuters.

Net nu VW in een rustiger vaarwater terecht leek te komen zou zijn gebleken dat de besturingsprogrammatuur van de 3,0-liter-diesels de regeling op emissiewaarden uitschakelt als de wagen in normaal bedrijf is. De regeling werkt alleen de eerste 22 minuten, omdat tests op uitlaatgassen niet meer dan 20 minuten in beslag nemen. Het zou dan gaan om de Audi Q7, de Volkswagen Touareg en de Porsche Cayenne. Voorlopig is de zaak in de VS nog in onderzoek.
Eerder zou Volkswagen gesteld hebben dat het probleem van de sjoemelsoftware bij de 3,0-liters zou zijn op te lossen met een reparatie van de programmatuur. Tot nu moest het bedrijf toegeven dat de programmatuur van de diesels zo was ingesteld dat tijdens de tests de stikstofoxide-emmissies aan de wettelijke voorwaarden voldeden, maar dat die milieusparende instelling na enige tijd werd uitgeschakeld. De dieselaffaire zal Volkwagen vele miljarden kosten.

Bron: CNet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.