Piesen zonder te spetteren

Pissen zonder spetterenTwee Amerikaanse natuurkundigen, Randy Hurd en Tadd Truscott, hebben zich geworpen op het spetterloos piesen. Het is allemaal een kwestie van, niet verrassend, afstand en hoek. Ze zullen de resultaten van hun doorwrochte onderzoek presenteren op de jaarbijeenkomst  van de Amerikaanse natuurkundevereniging op 24 november a.s.
Het beste is natuurlijk om gewoon maar op de pot te gaan zitten. Dat vermindert de afstand met een factor vijf, maar mannen hebben daar iets tegen. In het Duits heb je het woord Sitzpinkler (zitpisser). Dat is zoiets als een lafbek. Beide natuurkundigen, wat nauwkeuriger vloeistofdynamici, raden de halsstarrige staanders aan om op het porselein van de pot te richten. Daarbij helpen mikvliegen, maar zonder moet het ook lukken.
Aan de hoek is niet zo veel te doen als je blijft staan. Tussen 45 en 90 graden spettert het ’t meest. Als je staat wordt de hoek tussen pisstraal en wateroppervlak in de pot steeds groter met als limiet 90 graden. Dan zou je dus een kleinere hoek moeten maken met het wateroppervlak, maar dat krijg je alleen voor elkaar als je voor de pot knielt. Dan kan je net zo goed gaan zitten. Probleem opgelost. Overigens: ik blijf zelf ook staan en mik op het porselein vlak boven het wateroppervlak. Daar heb ik geen onderzoek naar gedaan.

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.