Irish Times plaatst onwetend een opimiestuk van ChatGPT

Nepopinieartikel Irish Times?

Een schermafdruk van de Irish Times

Het lijkt er op dat het Ierse dagblad Irish Times een opiniestuk over bruiningscrêmes heeft geplaatst dat door een kletsbot is geschreven. De schrijverster presenteerde zich als een in Dublin wonende Zuid-Amerikaanse die commentaar wilde leveren op de kunstmatige bruiningspraktijken in Ierland die ze een ‘culturele toe-eigening’ noemde van wat sommige mensen van nature is gegeven en daarmee problematisch .
De nieuwe chef opinie vond het interessant en na wat wijzigingen werd het artikel met foto (vrouw met rond gezicht en blauw haar) geplaatst. Er was volop belangstelling, ook van twee radiostations. Het opgegeven telefoonnummer bleek van een clown te zijn die je kon inhuren. Adriana Acosta-Cortez bestond niet en met schaamrood op de kaken moest de hoofdredacteur toegeven slachtoffer van een grap te zijn geweest.
Tegenover de Franse krant, die per meel met ‘haar’ correspondeerde, verklaarde ze ChatGPT om een stuk van duizend woorden te schrijven over kunstmatige bruining geschreven door een niet-binaire, Latijns-Amerikaanse vrouw. Die krant vroeg zich ook af met wie of wat zijhij zich had verhouden. Je kunt je natuurlijk afvragen hoe kwalijk dat is.

Bron: Le Monde

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.