Vrouwen-wk voetbal mede gesponsord door Saoedi-Arabië

Logo wk voetbal vrouwen 2023Hoe cynisch kun je zijn? De wereldvoetbalbond zit nergens mee. De FIFA opereert steeds meer als maffiose organisatie en is alleen uit op het innen van zoveel mogelijk miljarden. Saoedi-Arabië zal met reclame om het land te bezoeken een van de hoofdsponsors zijn, terwijl toch algemeen bekend mag worden verondersteld dat de vrouwen het in dat land het niet makkelijk hebben (om het ietwat eufemistisch te benoemen).
Australië en Nieuw-Zeeland herbergen gezamenlijk het wk de komende zomer (daar winter). Daar zijn ze niet blij met deze hoofdsponsor. De Australische voetbalbond FA stelt erg ontzet te zijn niet vooraf van deze overeenkomst op te hoogte te zijn gesteld door de FIFA. Ook de Nieuw-Zeelandse voetbalbond uitte zich in soortgelijke bewoordingen.
Volgens de voormalige oud-interlandspeler en tegenwoordig sportverslaggever Craig Foster is het een schande zonder weerga.

Voetballiefhebbers kunnen hun borst nat maken. Saoedi-Arabië dingt mee naar het wk voor mannen in 2030. FIFA-baas Infantino zal vast niet gaan dwarsliggen, want zoals bekend klotsen de pecunia daar hoog tegen de plinten op.

Bron: der Spiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.