Witte Huis wil een nieuw virusvaccin in 110 dagen

Eric Lander

Eric Lander (afb: ABC News)

Eric Lander, de wetenschapsadviseur van Joe Biden, wil dat in de toekomst nieuwe virusvaccins binnen honderd dagen kunnen worden ontwikkeld. Dat we binnenkort wel weer tegen een naar virus oplopen lijkt welhaast zeker, nu iedereen weer smacht naar het vroegere ‘normaal’ van voor de coronacrisis en vakantie voor mensen een heilig moeten is. Mensen leren niet zo veel van crises…
Honderd dagen na het constateren van een mogelijk nieuwe, dreigende pandemie zou volgens de nieuwe adviseur, wiskundige en geneticus, een werkzaam virusvaccin klaar moeten zijn. De wereld zou zich beter moeten voorbereiden op nieuwe pandemie├źn, vindt hij (en hij niet alleen). “Dit is het moment daarbij stil te staan. Niet alleen wat de gezondheid betreft maar dat geldt ook voor, onder meer, klimaat en energie”, zei Lander. Hij zou de eerste wetenschapsadviseur zijn in de VS die de status van kabinetslid heeft.
“Het was verbazingwekkend dat we een zeer effectief vaccin konden ontwikkelen in een jaar, maar aan de andere kant is een jaar lang, zelfs al weet dat die ontwikkeling voorheen jaren duurde. Om echt het verschil te maken zouden we dat in honderd dagen moeten kunnen doen.”
De pandemie heeft ook de zorg blijvend veranderd, denkt hij, in de manier waarop pati├źnt en arts met elkaar communiceren. Volgens Lander zullen er veel dingen veranderen in de zorg.

Bron: ABC News

1 gedachte op “Witte Huis wil een nieuw virusvaccin in 110 dagen

  1. Pingback: Virusdodend filter ontwikkeld - Geleerd uitschotGeleerd uitschot

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.