Bing krijgt hulp van ki-kind ChatGPT (?)

BingMicrosoft wil het ki-product ChatGPT toevoegen aan zijn zoekmachine Bing. Dat ki-kind heeft nogal wat opzien gebaard door zijn kunstmatig intelligente brein in te zetten voor het maken van nogal broddelige code, maar de Amerikaanse onderneming ziet vooral de goede kant van deze hersenloze intelligentie, kennelijk.
Overigens is de toevoeging aan Bing nog niet officieel bekendgemaakt. Eerder heeft Microsoft wel laten weten Bing ook beeldgenererende mogelijkheden mee te geven.
Ontwikkelaar van ChatGPT is OpenAI die Microsoft heeft geholpen met zo’n miljard dollar. Samen begeven de twee bedrijven zich op het pad van de kunstmatige intelligentie. ChatGPT programmeert niet alleen, maar zou ook als een mens kunnen praten, maar veel menselijks heeft het gezegde niet. Zijnhaar oplossingen zijn nogal eens erg cru (om het vriendelijk te formuleren).

Het punt is natuurlijk dat Google al vele jaren achtereen dé zoekmachine is die mensen gebruiken als ze ergens naar op zoeken zijn op het web. Bing hobbelt daar maar zo’n beetje achteraan. Google is er groot mee geworden.
ChatGPT zou de zoekers antwoorden kunnen geven in plaats van koppelingen, is het idee. Google verdient zijn geld vooral door reclame en is daar een van de grootste bedrijven van de wereld mee geworden. Microsoft wil daar graag een deel van mee pikken.
Google zit ook niet stil, dus dat kan nog een leuke strijd om de gebruiker worden. Ondertussen timmert ook DuckDuckGo aan de weg, die het idee geeft jouw gegevens niet te misbruiken ter meerdere eer en glorie van de centen.

Bron: the Guardian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.