Musk: zo bestook je Mars met bommen

Elon Musk wil kernbommen op Mars

Elon Musk en gastheer Colbert tijdens het ontvouwen van zijn kernplannen met Mars

Elon Musk, de ‘vader’ van, onder meer, de Tesla, is niet alleen een bevlogen ondernemer, maar er lijkt ook een steekje aan hem los. Eerder beweerde hij langs zijn neus weg, dat je Mars leefbaar(der) zou kunnen maken door de rode planeet te bestoken met atoombommen. Nu legt hij uit hoe hij dat bedoelde. Hij wil een serie kernexplosies er voor laten zorgen, bij wijze van zonnen, dat Mars opwarmt.
Musk stelt zich kennelijk voor dat dat zoiets is als de thermostaat wat hoger zetten. Hij is blij dat er op Mars water is gevonden. “Ik had het over een serie grote, naar onze normen, maar kleine als we het over rampen hebben (….) eigenlijk twee pulserende zonnen boven de polen. Boven de planeet, niet op de planeet.” Mars zou intact blijven. Er zouden alleen permanent warmtebronnen zijn. Volgens Musk beseffen de mensen niet dat onze geliefde zon in feite een grote fusie-explosie is.
De technologie om te doen wat Musk bedacht heeft, bestaat nog niet. Musk stelt zich voor om grote fusiebommen naar de polen van Mars te sturen. Daar zou dan elke paar seconden een explosie moeten plaatsvinden. “Als je twee zonnetjes hebt boven de polen, dan warmt de planeet op en vergast kooldioxide, wordt de atmosfeer dikker, warmt het water op en dat alles bij elkaar geeft een broeikaseffect.” Tja, hoe zot kun je zijn, zonder in het gekkenhuis terecht te komen.

Bron: CNet

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.