Oostenrijkers willen hardrijders ietwat straffer aanpakken

Actie politie tegen hardrijders

Actie politie tegen hardrijders

Je moet vaak iemand doodrijden om je rijbewijs kwijt te raken of je auto. De Oostenrijkers willen ietsje harder op gaan treden tegen F1-piloten op de weg.
De minister van verkeer Leonore Gewessler (Groenen) gaat een wetsvoorstel indienen waarmee de overheid veel meer mogelijkheden krijgt om onbesuisd weggebruik aan te pakken. Overigens is dat voorstel nog tamelijk tam. Binnen de bebouwde kom moet de overschrijding van de snelheidslimiet ten minste 60 km/u zijn daarbuiten 70 km/u. Dat kan de overtreder te staan komen op (tijdelijke) intrekking van het rijbewijs en inbeslagneming van haarzijn voertuig.
De auto kan ter plaatse in beslag genomen worden. De minister stelt dat er mensen zijn die niet willen luisteren. De maatregelen zullen daarom ook straffer moeten zijn. “Hen moet het moordwapen worden ontnomen.”

De in beslag genomen auto’s zullen geveild worden. 70% van de opbrengst komt in een verkeersveiligheidsfonds terecht, de rest wordt verdeeld over plaatselijke overheden. Bij een overschrijding van de limiet van 80 km/u binnen de bebouwde kom en 90 km/u daarbuiten kan de wagen onmiddellijk in beslag genomen worden.

Nederland strenger

Wat mij betreft mogen die marges een stuk omlaag. In Nederlandse termen gaat het dan om snelheden in de stad van 130 km/u en zo’n 200 km/u… In Nederland zijn die regels nu al veel strenger. In Duitsland geldt zelfs geen snelheidslimiet op de autowegen, vandaar waarschijnlijk dat berichtje in het Duitse der Spiegel.

Bron: der Spiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.