Tesla slijt thuisopslag via Eneco

De Powerwall van TeslaHet Rotterdamse energiebedrijf Eneco wordt in de Benelux de eerste officiële leverancier van de Powerwall, de thuisopslag van Tesla . Daarmee kan stroom worden opgeslagen die via zonnepanelen is opgewekt. De Powerwall is niet goedkoop: € 3700 zonder installatiekosten. De koper hoeft geen afnemer van het bedrijf te zijn.

Het energiebedrijf verwacht dat de opslag van zelf opgewekte energie een belangrijke rol gaat spelen in de overgang naar een duurzamere energievoorziening. “We zien veel mogelijkheden”, zegt Hans Valk, directeur innovatie bij Eneco. “De Powerwall wordt overdag opgeladen, als de zon energie levert maar het energieverbruik doorgaans laag is. De meeste mensen zijn van ’s avonds tot ’s ochtends thuis. Op die momenten kan de opgeslagen energie gebruikt worden om televisie te kijken of de was te doen.” De thuisopslag van automaker Tesla is naar verwachting in het eerste kwartaal van volgend jaar hier te verkrijgen. Eneco gaat hem in januari eerst nog testen.

Wie zo’n accu wil hebben moet wel flink in de buidel tasten. Met levering en installatie erbij zou de totaalprijs op € 5000 tot € 6000  komen. Eneco denkt dat er voldoende interesse is, maar het gaat waarschijnlijk niet meteen om tienduizenden klanten. Het bedrijf ziet voor zichzelf vooral kansen op het gebied van installatie en onderhoud van het apparaat. Overigens heeft Eneco niet de alleenvertegenwoordiging van de thuisopslag in de Benelux verkregen, dus mogelijk dat concurrente bedrijven er ook mee op de markt zullen komen.

Bron: De Morgen

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.