Bioloog vermoordt besnorde ijsvogel

De besnorde ijsvogel

Toen leefde de besnorde ijsvogel nog

Je moet toch tamelijk geschift zijn. De mannelijke ijsvogel met snor was nog nooit gefotografeerd. Tot wetenschapper Chris Filardi hem eind september ontdekte op het eiland Guadalcanal en hem na enkele foto’s doodde, zo meldt de iVolkskrant. Wat zou er in de hoofd zo’n idioot omgaan? Misschien wel helemaal niks. De malloot krijgt nogal wat kritiek van vakgenoten over zich heen.
De Amerikaanse The Huffington Post maakte melding van de moord. Marc Bekoff, emeritus hoogleraar ecologie en evolutionaire biologie aan de universiteit van Colorado, vroeg zich in zijn column af wanneer de mensheid op zou houden met het doden van dieren voor wetenschappelijke of andere doeleinden.
Deze ijsvogelsoort komt alleen voor op het Guadalcanal-eiland, onderdeel van de Salomonseilanden. Er vliegen daar naar schatting 250 tot 1000 van rond, maar precieze tellingen zijn nooit gedaan. Het diertje staat bekend als ‘spookvogel’, omdat hij zelden of nooit werd gezien.

Chris Filardi, malloot/bioloog

Hij leeft nog, Chris Filardi

Het doden van het dier komt Filardi op veel kritiek te staan. Ecologen verwijten hem een zeldzame vogelsoort onnodig te hebben geslacht. Volgens de malloot is de vogel helemaal niet zeldzaam. Hij moest er wel twintig jaar naar zoeken, dan vindt ie ‘m en schiet ‘m dood. Malloot.

Bron: de Volkskrant

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.