Russische robot bleek man in een robotpak

Man in robotpak

De ‘robot’ (afb: MBKh Media)

Op de Russische staats-tv werd de ‘robot’ gepresenteerd als een staaltje geavanceerde techniek, maar de ‘robot’ bleek een man in een robotpak. De staats-tv liet zich daardoor niet van de wijs brengen…
Rusland-24 prees de robot tijdens een jongerenuitzending gewijd aan nieuwe technieken aan als een staaltje geavanceerde techniek dat zelfs kon leren dansen en niet slecht ook. Kritische kijkers hadden hun twijfels. Het Russische blog TJournal vroeg zich af waar de sensors van de robot zaten en waarom die tijdens het dansen ‘onnodige bewegingen’ maakte. Als je de plaatjes beter bekijkt kon je zelfs de nek van de ‘inwonende’ acteur zien.
De robot Boris bleek (dus) een acteur in een robotpak dat gemaakt was door het bedrijf vShow Robots. Het pak kost ruim 3000 euro en is uitgerust met microfoons en een computer om een ‘bijna echte’ illusie van een robot te creëren.
De organisatoren van het forum, dat elk jaar gehouden wordt voor ‘de toekomstige intellectuele leiders’ van Rusland, zouden niet hebben gedaan alsof de robot echt was. De tv-verslaggevers hadden daar dan geen weet van of hielden zich voor de domme. “Speciaal op dit forum krijg je de modernste robots te zien”, zei de presentator. Daarna kwam Boris die zei wiskunde onder de knie te hebben en wilde leren tekenen, alvorens te gaan dansen. De uitzending verdween even van het Rusland-24-YouTube-kanaal, maar schijnt er nu weer op te staan.

Bron: the Guardian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.