“Auto’s zouden meer plaats moeten krijgen”

e-auto's

Auto’s, ook e-auto’s, nemen steeds meer ruimte in

Auto’s worden steeds groter en steeds zwaarder en dus energie- en ruimteverpillender, maar geen overheid die daar wat aan doet. In autoland Duitsland beveelt een onderzoeksinstituut (FGSV) zelfs aan de auto meer (parkeer)ruimte te geven. Dat is buigen voor de autofabrikanten zeggen tegenstanders, maar de FGSV stelt dat het om aanbevelingen gaat. Je zou natuurlijk ook kunnen stellen dat er grenzen aan deze verspillende machine moeten worden gesteld.

De parkeerlengte zou volgens het instituut 2,65 m moeten worden (ipv 2,50) en de breedte 2,15 m (ipv 2 m). Die aanbeveling zou alleen betrekking hebben op parkeerplaatsen waar loodrecht of schuin op de rijrichting geparkeerd kan worden in parkeergarages en op straat. Voor parkeerplaatsen in de lengterichting zou deze aanbeveling niet van toepassing zijn. Dat zou een een toename in ruimtebeslag zijn van ten minste zo’n 14%.

De onderzoekers lijken ook een beetje met de aanbeveling in de maag te zitten. “Dat is geen maatregel die we graag zien. Integendeel”, zegt Petra Schäfer. Mijn (=as) vraag is dan (weer) waarom het instituut niet aanbeveelt om grenzen aan de auto te stellen. Dat is niet onbelangrijk, aangezien iedereen lijkt te vinden dat overschakelen op e-auto’s goed voor het klimaat zou zijn (wat niet zo is; as)

Bron: der Spiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.