De pil maakt mannen mooier (of lelijker)

De pilHet gebruik van hormonale voorbehoedsmiddelen als de pil beïnvloedt de appetijt van vrouwen voor mannen. Als de vrouwen eenmaal gestopt zijn met het slikken van de pil zou die eens zo leuke man wel eens heftig kunnen tegenvallen, zo lijkt uit Amerikaans onderzoek te komen.

Vrouwen die hun echtgenoten ontmoetten terwijl ze aan de pil waren, zouden diezlefde uitverkorenen wel eens een stuk minder aantrekkelijk kunnen vinden als ze met de pil stoppen. De uitkomst van een onderzoek van Michelle Russell van de universiteit van Florida geeft voeding aan die gedachte. Bij mannen die volgens min of meer objectieve maatstaven niet moeders mooiste waren, werden de vrouwen minder tevreden met hun relatie als ze stopten met de pil. Mannen die wel als aantrekkelijk gezien worden ontmoetten daarentegen juist meer tevredenheid als hun vrouw(elijke partner) was gestopt. Psychologe Michelle Russell: “Huwelijkse tevredenheid is sterk verbonden met geestelijke en lichamelijke gezondheid. Het feit dat de tevredenheid van vrouwen wordt be├»nvloedt hormonale voorbehoedsmiddelen kan verreikende gevolgen hebben, zowel ten goede als ten kwade.”
De onderzoekers volgden 118 jonge koppels gedurende vier jaar. Ze maakten gebruik van ‘geoefende waarnemers’ om de aantrekkelijkheid van de mannen in te schatten. Ze constateerden dat de vrouwen hun relatie anders bekeken als ze stopten met de pil. Vrouwen die de pil niet gebruikten toen ze hun (uiteindelijke) partner tegenkwamen, constateerden ook een verandering met betrekking tot hun appetijt. Vrouwen die hun pilgebruik veranderden (stopten of juist begonnen met slikken), werden seksueel minder actief, ongeacht hoe (on)knap hun partners waren. Het onderzoek lijkt een ondersteuning van ouder onderzoek, waaruit bleek dat de pil de appreciatie van de mannelijke lichaamsgeur verandert en, dus, diens seksuele aantrekkelijkheid voor de vrouwen.

Bron: the Guardian

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.