Een keer in de week seks is genoeg

Sommige mensen lusten er wel pap van, anderen hebben lang niet altijd zin. Ik bedoel vrijen, krikken of een van die andere tientallen synoniemen voor die alom geliefde bezigheid. Aangenomen werd dat hoe meer seks stellen met elkaar hebben hun groter hun geluk, maar onderzoekers van, onder meer, de universiteit van Toronto (Can), denken dat een keer in de week genoeg is (“Het is vrijdag en dan mag ik weer.”?) voor het grote geluksgevoel. Van meer wordt je niet gelukkiger, denken ze.
“Hoewel vaker seks hebben wordt verbonden met groter geluk is dat verband bij vaker dan een keer in de week niet significant”, zegt onderzoekster Amy Muise van de universiteit van Toronto. “Het is belangrijk een intieme relatie te hebben met je partner, maar je hoeft daarvoor niet elke dag te vrijen.” De studie is gebaseerd op gegevens van meer dan 30 000 Amerikanen die in de loop van vier decennia zijn vergaard. De onderzoekers achten de resultaten vooral geldig voor getrouwde heteroseksule stellen of stellen met vaste relaties. Ondanks de stereotypen dat mannen vaker willen en dat oudere mensen minder vonden de onderzoekers geen verschillen die afhankelijk waren van geslacht, leeftijd of duur van de relatie. Muise: “Onze bevindingen zijn consistent voor mannen en vrouwen, jongeren en ouderen en voor mensen die twee jaar getrouwd zijn of tientallen jaren.”
Seks zou sterker verbonden zijn met geluk dan geld. De onderzoekers voerden ook een vrij klein (web)onderzoek uit bij 335 mensen met een lange relatie en kwamen tot de zelfde slotsom. Dit ‘bestand’ werd ook gevraagd naar inkomen en er was een groter verschil in het welbevinden tussen mensen die het maar een keer in de maand deden en die het elke week deden, dan tussen mensen met een inkomen tussen de 15 en 25 000 dollar en die met een inkomen tussen de 50 en 70 000 dollar. Muise: “Mensen denken altijd dat meer seks en meer geld leidt tot groter geluk, maar dat is maar waar tot een zeker punt.” ┬áMuise wil niet zeggen dat stellen per se moeten streven naar een-keer-in-de-week, maar de partners zouden er wel over moeten praten. “Het is belangrijk een intieme verhouding met je partner te onderhouden zonder te veel druk uit te oefenen om zoveel mogelijk te vrijen.”

Bron: EurekAlert

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.