Voorlopig zijn we nog steeds ‘alleen’ in het heelal

Geen intelligent leven ontdekt

Amir Aczel is er van overtuigd…

Na drie jaar met telescopen ruim 1300 sterren tot 160 lichtjaren van ons vandaan te hebben ‘afgeluisterd’ met telescopen moet de conclusie zijn dat we in ieder geval in dit deel van het heelal de enige vorm van intelligent leven vormen. De astronomen hoorden slechts stilte. Dat zegt natuurlijk nog helemaal niks…Veel wetenschappers gaan ervan uit dat er elders in het heelal ook intelligent leven moet zijn, er even van uit gaand dat de mens tot die categorie hoort. Ook al geloven ze niet in de 100 miljoen aardes waarvan de Amerikaanse astrofysicus Frank Drake uitging, dan is de kans dat er elders in het heelal meer planeten met intelligent leven┬árondcirkelen niet nul.
Het kan natuurlijk dat we naar de verkeerde dingen zoeken of dat onze apparatuur niet geschikt is om de signalen van die andere intelligente wezens op te pakken. Of misschien willen ze helemaal niet ontdekt worden of hebben ze geen middelen om zich kenbaar te maken zoals onze verre voorouders.

Columbus

Het probleem bij die zoektocht is dat we naar dingen zoeken waar we iets mee kunnen, die we kennen. Als je nog nooit van DNA gehoord hebt, waarom zou je daar dan naar gaan zoeken? En wie zegt dat het leven zoals wij dat kennen de enige mogelijke vorm van leven is? Je moet iets kennen om het te kunnen herkennen.
Het verhaal gaat dat de eerste mensen die Columbus in de Cara├»ben tegenkwam zijn schepen niet als boten herkenden omdat hun eigen vaartuigjes vele malen kleiner waren. Primitieve stammen zagen vliegtuigen als monsterlijke vogels en ga zo nog maar even door. Het zou heel goed kunnen dat we niet op dezelfde golflengte of zelfs in dezelfde dimensie zitten…

Bron: the Guardian

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.