Is je kat een psychopaat? Dat kun je testen (?)

Liggende katEr zijn mensen die vinden dat katten moeilijk zijn te doorgronden (katten zullen dat overigens ook vinden, m.m.). Hoe staat het met zijnhaar psyche? Onderzoekers in Liverpool die kennelijk niks anders te doen hadden hebben nu een vragenlijst opgesteld om daar achter te komen. Misschien is daar nog wel een mouw aan te passen om beider leven niet al te ondraaglijk te maken (tenminste als je bij ‘psychopaat’ de kat niet meteen de deur uit gooit). Als je twijfelt of je kat een psychopaat is of alleen maar karaktervol dan kun je aan de gang met die vragenlijst. Een psychopaat is iemand met een antisociaal gedrag, die weinig of geen meegevoel heeft met zijnhaar medemensen, geen wroeging of berouw kent en ongeremd zelfzuchtig is.
De Liverpoolers hebben zich gericht op drie waarneembare eigenschappen. Durf (ongeëvenaard zelfvertrouwen en weinig beduchtheid voor gevaar), ongeremdheid en slechtheid (niet gehinderd door gevoelens voor anderen).
Dan kun je dus vragen vragen verwachten: Heeft je kat problemen met tuinen van de buren waar een hond loopt? of Valt ie andere katten aan? of Houdt ie zich aan de regels in huis? enz. Je moet 46 van die vragen beantwoorden. De onderzoekers zeggen aan de hand van de antwoorden de mate van psychopathie van je kat te kunnen bepalen. Ook geven ze je aanbevelingen hoe je de onderlinge relatie kunt verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.