Innovatie VS komt van goedopgeleide immigranten

Innovatie gloeilampDe namen van veel auteurs bij onderzoeken van Amerikaanse wetenschappelijke instellingen zijn Chinees of ook wel Indisch. Aan de naam kun je niet zien of het ook Chinezen en Indiërs zijn, maar ik heb zo mijn vermoedens. Wetenschap, en vooral de exacte wetenschap, in de VS drijft op import. Dat schijnt in het verlengde daarvan ook te gelden voor de innovatie, zo blijkt uit een rapport van een Amerikaanse technologiestichting.Ruim eenderde (35,5%) is van vreemde bodem. 
De conclusie is gebaseerd op de afkomst van 900 winnaars belangrijke prijzen of van belangrijke internationale patenten.
“Mensen denken dat technologische innovatie komt van voortijdige schoolverlaters die in garages aan de slag gaan zoals Mark Zuckerberg en Bill Gates”, zegt Adams Nager van de technologiestichting. “In werkelijkheid zijn de innovatoren veel vaker goed opgeleide immigranten die jaren in grote bedrijven hebben gewerkt.” De meeste mensen die doorbraakbijdragen hebben geleverd aan de technologische ontwikkeling hebben jaren op een opleiding doorgebracht, waarbij 80% tenminste een hogere graad heeft en 55% een doctorstitel in exacte wetenschap, wiskunde of techniek. De beste uitvinders zijn geen jochies in garages. De gemiddelde leeftijd is 47 jaar. Vrouwen zijn sterk ondervertegenwoordigd (11,7%) alsook vertegenwoordigers van Amerikaanse minderheden (8%). Zwarte Amerikanen scoorden niet meer dan een schamele 0,5%.

Bron: CNet

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.