Wie wil dat niet? Een oprolbaar telefoonscherm

Het Amerikaanse bedrijfje Royole heeft een oprolbaar oled-telefoonschermpje vervaardigd, dat zou kunnen dansen in de wind en zeker niet kapot valt.

Oled, staat (in het Nederlands) voor organische lichtdiode. Inmiddels heb je oled-tv’s, maar de ‘slimme’ telefoon zal er binnenkort ook aan moeten geloven. Zeer waarschijnlijk zullen de Koreaanse bedrijven Samsung en LG, die al langer met de oled-technologie┬á werken, de eerste zijn die met zo’n oprolbaar oled-schermpje zullen komen.
Royole is een zes jaar geleden opgericht bedrijf en heeft tot nu toe niet veel losgelaten. Het lijkt er op dat het op de komende IFA-beurs in Berlijn met het grote nieuws naar buiten zal komen. De telefoon met dat schermpje is nog niet getoond, maar dat schermpje zelf wel. Vorig jaar is het Amerikaanse bedrijf in China met de productie begonnen.

Het schermpje, het lijkt meer een folie, is slechts 0,01 mm dik. Het is niet alleen te gebruiken voor telefoons, maar je kan het ‘velletje’ ook aanbrengen op een t-shirt (van 750 euro) of op een hoed plakken. De beeldresolutie is 300 pixels per duim (om bij deze middeleeuwse maat te blijven zoals die in de VS gehanteerd worden). We gaan het volgende week zien (hoogstwaarschijnlijk)

Bron: Futura-Sciences

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.