OceanGate-oprichter Söhnlein wil mensen naar Venus ‘verhuizen’

OceanGate Expeditions

Elon Musk is niet de enige rijke halve gare die er op de wereld rondloopt. Guillermo Söhnlein, medeoprichter van OceanGate Expeditions, het bedrijf dat de duikboot Titan met man en muis zag vergaan. Net als Musk, die zijn kaarten gezet heeft op Mars, wil Söhnlein (Duits voor ‘zoontje’) mensen vervoeren naar een andere planeet in het zonnestelsel: de volstrekt onleefbare planeet Venus. Overigens pleitte ook Stephen Hawking voor emigratie naar andere planeten om te ontsnappen aan een door de mens onleefbaar geworden aarde. Die man werd toch algemeen als genie beschouwd, maar genie betekent natuurlijk niet meteen onfeilbaarheid. Söhnlein wil tot 2050 zo’n duizend mensen (dat tikt ook niet echt aan; as) naar Venus sturen. Nou is Venus een tamelijk levensonvriendelijke omgeving. Venus is de enige andere planeet in het zonnestelsel met een noemenswaardige atmosfeer, maar die bestaat vooral uit het broeikasgas kooldioxide. Het wordt daar dan ook knap heet: zo’n 450°C. Bovendien bestaan de wolken op Venus uit zwavelzuur.

Proost, geef mijn portie maar aan Fikkie, zou je zeggen, maar niet Zoontje. Op zo’n 50 km boven de planeet zouden de leefomstandigheden een stuk ‘milder’ zijn. O ja? Wat moeten die duizend mensen daar? Rondjes draaien? Waar halen ze hun zuurstof vandaan en waar leven ze van?

Geschift?

Musk is niet goed wijs maar de blaaskaak heeft Tesla toch maar winstgevend gekregen uds is niet helemaal van zinnen gespeend. Söhnlein lijkt regelrecht geschift. Het verongelukken van de Titan, waarbij ook zijn compagnon en vriend Stockton Rush omkwam, heeft hem kennelijk weinig geleerd. Die escapade zou een voorbereiding zijn op de toekomstige ruimtereizen naar Venus (dat ook nog een pikheetje verder ligt dan Mars). Of misschien ook heeft ie er heel veel van opgestoken (want waar gehakt wordt vallen spaanders), maar dat is dan weer heel cynisch.

Bron: der Spiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.