Robot Pepper als receptionist in ziekenhuis

Pepper-robot van Aldebaran

Pepper in gesprek (foto: Aldebaran)

In twee ziekenhuizen in België, in Luik en Oostende, is robot Pepper aan de slag gegaan als hulpreceptionist. Het zou voor het eerst zijn dat deze mensachtige, 1,40 m grote robot voor zo’n karwei wordt ingezet. Pepper is in staat de menselijke stem te herkennen, man, vrouw en kind te onderscheiden en hem/haar te antwoorden in twintig verschillende talen. Het dinkske kost € 30 000 en zal voorlopig alleen in de buurt van de receptie opereren.
In het Damiaanziekenhuis in Oostende vergezelt Pepper, indien nodig, de bezoekers naar de afdeling die hij/zij zoekt, aldus Raphaël Tassart van het bedrijf Zora Bots, dat de programmatuur voor de robot’hersens’ ontwikkelde.
De onderdelen van Pepper komen uit Azië maar het ding wordt in Frankrijk geassembleerd door Aldebaran Robotics. Pepper is al op proef geweest bij winkels in Japan en een paar grote Franse winkelcentra. Een kleiner familielid van Pepper, de 57 cm lange dwerg Nao, wordt al in honderden ziekenhuizen en zorgcentra ingezet over de hele wereld. In België wordt Pepper ingezet op de geriatrische en kinderafdeling.

Bron: the Guardian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.