Thuiswerken wordt volgens Google iets gewoner

Googlebaas Sundar Pichai

Sundar Pichai (afb: WikiMedia Commons)

Tijdens de coronacrisis heeft een aanzienlijk deel van de werknemers vanuit huis moeten werken. Google heeft een schatting gemaakt van het aantal mensen dat ook na de pandemie geheel van huis uit zal gaan werken en komt uit op 20%. We kunnen dus even (?) nog niet alle kantoorruimte omzetten in woonruimte.
Met alle digitale techniek is vanuit huis werken niet echt een probleem, maar volgens Google gaat, als alle beperkingen opgeheven zullen zijn, hooguit zo’n 20% louter vanuit huis aan de slag. Zeker zo’n 60% komt ten minste enkele dagen per week naar het bedrijf. Waar wie werkt wordt dan, meer waarschijnlijk, dan nu afhankelijk van wat de werknemer daar moet doen. Google heeft zijn werknemers eind vorig jaar al meer zelfbeschikking gegeven.
“De toekomst is flexibiliteit”, schreef Google-baas Sundar Pichai in een bericht aan zijn medewerkers. De veranderingen zijn bedoeld om “goed werk te leveren’ maar daarnaast ook om “plezier te hebben in het werk”. Ouders van jonge kinderen hebben in de afgelopen maanden ervaren dat thuiswerken en kinderen thuis hebben niet altijd goed samen gaan.

Alphabet, het moederbedrijf van Google, heeft zo’n 140 000 werknemers. Google en andere techbedrijven waren vorig jaar de eerste die hun medewerkers thuis lieten werken. Twitter stelde dat zijn medewerkers overal vandaan mogen werken. Mij (=as) zal het overigens niet verbazen als het effect van de min of meer gedwongen thuisarbeid niet bijster groot zal zijn al was het maar om een duidelijke scheiding te maken tussen ‘huis’ en ‘werk’.

Bron: der Spiegel

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.