Mannen zijn niet makkelijk te beledigen met manvijandige moppen (toch?)

Manonvriendelijke moppen

Manonvriendelijke moppen van leukespreuk.nl

Ach ja, er zijn veel verschillen tussen mannen en vrouwen. Dat geldt ook de verschillen in wat humor gevonden wordt. In de ‘moppen’ van mannen zijn vrouwen vaak ietwat domme en (technisch) onhandige wezens. Er schijnen ook vrouwenmoppen te zijn over mannen, waarin die er niet erg goed vanaf komen. Hoe reageren mannen op die moppen, wilden SIlvana Weber van de Julius-Maximiliansuniversiteit in Würzburg en Sven Kachel van de universiteit van Kaiserslautern-Landau weten. Het lijkt er op (het onderzoeksresultaat is nog voorlopig) dat mannen zich, anders dan gedacht, niet in hun mannelijkheid aangetast voelen als die grappen over ze verteld worden.Hoe noem je een man met een hersenhelft? Hoogbegaafd. Of waarom jengelen kleine jongens zo veel? Ze bereiden zich voor op het manworden. Dit soort moppen (nou ja; as) heb je het dan over.

De onderzoekers vroegen zich af of mannen dat soort ‘humor’ als een bedreiging voor hun mannelijkheid ervaren. De theorie is dat mannelijkheid moeilijk is te krijgen en makkelijk te verliezen is en dat die voortdurend bewezen moet worden.
Helaas voor die verzinner van die theorie wordt die niet bevestigd door dit moppenonderzoek. Weber: “Vrouwonvriendelijke moppen worden door vrouwen als bedreiging ervaren, vooral als ze door mannen verteld worden. Bij mannen zie je dat niet (mutatis mutandis; as), ook niet als die door een vrouw verteld worden.”
Volgens Weber zou dat er wel eens mee te maken kunnen hebben dat dat komt doordat/omdat mannen een hogere status en meer macht hebben (denken te hebben? as).

Minder grappig

Het onderzoek bevestigde nog maar eens dat vrouwen in het algemeen moppen minder leuk vinden dan mannen. Vrouwen vinden vrouwonvriendelijke moppen minder leuk dan neutrale of manonvriendelijke, terwijl dat onderscheid bij mannen er niet is (zou zijn, want voorlopig resultaat; as).
Vrouwen vinden ook discriminerende moppen over vrouwen kwalijker als die door een man verteld worden, terwijl dat bij mannen (mutatis mutandis) niet zo is (zou zijn; as). Het bleek ook dat mannen in het omgekeerde geval niet uitmaakte of die mop door een vrouw verteld wordt.
Ik vermoed dat het resultaat ook te maken heeft/moet hebben met de moppen die je vertelt. De voorbeelden in het persbericht vond ik (=as) nogal flauw, maar dat kan dan weer liggen aan mijn (=as’) gevoel voor humor (of het gebrek daaraan).

Bron: idw-online.de

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.