Eindelijk zijn ze hier te koop, de zonnepannen van Tesla

Zonnepannen van Tesla

Zonnepannen van Tesla zijn nu ook in Europa verkrijgbaar (afb: tesla.com/nl-NL)

Al een aantal jaren geleden heb ik in dit blog aangekondigd dat Tesla eindelijk mijn idee heeft overgenomen (niet letterlijk) om dakpannen te maken die belegd zijn met zonnecellen. Dan ben je meteen van die lelijke panelen af. Het heeft even geduurd, maar nu zijn de zonnepannen ook in Europa te koop.
De introductie in Europa en China is jaar op jaar uitgesteld. Inmiddels is de derde van de zonnepannen er en die zijn kennelijk goed bevonden voor de export. Het is zijn zonnepannen te bestellen. Er zijn vier typen pannen te combineren met een opslagsysteem (Powerwall), dat een capaciteit heeft van 13,5 kWu. Al te veel gegevens heeft het Amerikaanse bedrijf ook niet bekend gemaakt. Voorlopig, schat ik, zullen we nog even geduld moeten betrachten.

De accu kost ruim 8000 euro (dat hangt er een beetje vanaf welk btw-tarief er wordt gehanteerd. Compleet zou het systeem zo’n 30 000 euro gaan kosten voor een dakoppervlak van 200 m2 (150 euro per m2). En nee, ik word niet betaald door Tesla voor dit verhaaltje.

Bron: Futura Sciences

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.