Bestuurderloze vrachtwagen met sprong tot stilstand gebracht

Zelfbewegende vrachtwagens in Rotterdam

Op 6 april 2016 deden de zes ‘autonome’ vrachtwagenconvooien de Rotterdamse haven aan (afb: Daimler)

Ik had het nog niet bedacht (maar dat komt door mijn gebrekkige voorstellings-vermogen) maar bestuurderloze auto’s (of zelfbewegers) of andere ‘automaten’ kunnen er wel eens vandoor gaan of andere strapatsen uithalen. Wat als de inzittende tijdens de rit overlijdt? Dat schijnt in Duitsland gebeurt te zijn. Een dappere 43-jarige held (?) waagde een sprong.

Het is allemaal leuk hoor, die autonome machines, maar wat als er iets mis mee gaat? Dan moet een mens van vlees en bloed zijn leven wagen om dat ‘ongeleide projectiel’ tot staan te brengen. Zoiets? Tussen Leverkussen en Remscheid op de A1 in Duitsland werd woensdagavond een bestuurderloze vrachtwagen waargenomen, zo meldt de politie in Keulen. Andere vrachtwagens reden achter het voertuig met de dode (?) chauffeur aan als bescherming.
Tijdens die actie klom een 43-jarige man op de vrachtwagen en sloeg een ruitje in en bracht de wagen, die met een gangetje van 15 km/u bleef doorkachelen (de chauffeur had ‘m kennelijk op de automaat gezet), vervolgens tot stilstand. Hoe het de man gelukt is op de vrachtwagen te komen is niet bekend (het lijkt er op dat de redder alleen zijn leeftijd heeft genoemd en er toen vandoor is gegaan; as). De chauffeur werd nog geanimeerd, maar dat mocht niet meer baten.

Bron: der Spiegel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.