Ook kernenergie in de ruimtevaart? De NASA ziet het wel zitten

Door sommigen, waaronder het kabinet Rutte IV in Nederland, wordt kernenergie (weer?) als optie gezien om de broeikasgasuitstoot te verminderen. Dat je daarmee een nieuw probleem creëert schijnt geen beletsel te zijn. Nu blijkt ook de Amerikaanse ruimtevaartorgani-satie geporteerd voor de nucleaire ‘oplossing’ om de mens (sneller) op Mars te zetten.
Veel landen bereiden zich voor om een nieuw sprongetje naar de maan te maken. Ook Mars is in beeld gekomen als aantrekkelijk reisdoel, ook voor gepatenteerde idioten als ELon M. Probleempje schijnt de reistijd te zijn. Met vloeibare brandstof doe je daar al gauw een halfjaar over en heb je het over tientallen tonnen brandstof.
Dat moet sneller en met minder kunnen. Ha, kernenergie! Dat ideetje is overigens niet van gister.

De NASA heeft dat ideetje nieuw leven ingeblazen. Er wordt ook hard aan getrokken die honderd dagen terug te brengen tot 45. Dat zou je bijna in je vakantie kunnen doen. Nu de terugreis nog. En wat doen we met dat kernafval op Mars of keilen we dat ‘gewoon’ in de ruimte zoals ‘we’ vroeger (?) alle smeerboel in de sloot lieten lopen of onder de grond stopten?

Bron: Futura-Sciences

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.