Blijf slank, pak de fiets

Fietsen naar het werkUit Engels onderzoek zou zijn gebleken dat fietsen een van de effectiefste manieren is om slank te blijven of kilo’s kwijt te raken. Het zou een onderzoek zijn onder 150 000 mensen. Bijna een kwart van de mannen en vrouwen die aan de proef deelnamen, met een leeftijd tussen de 40 en 60, zei dat vervoermiddel te gebruiken of te lopen.
Gekeken werd naar de manier waarop de deelnemers aan het onderzoek zich verplaatsten. De auto, het zal niet verbazen, bleek favoriet: 64% van de mannen en 61% van de vrouwen gebruikten dat voertuig als hun favoriete vervoermiddel. Bijna een kwart van de mannen en vrouwen gebruikten hun spieren om vooruit te komen (lopen en fietsen). De rest is voornamelijk openbaar vervoer.
In zijn algemeenheid waren mensen die niet het openbaar vervoer of de auto namen het dunst. Fietsers deden het qua gewicht weer beter dan lopers. Gemiddeld voor de man (53 jaar, 1,76 lang) bedroeg het gewicht 86 kg scheelt dat verschil tussen actieven en inactieven zo’n 5 kg. De lichaamsgewichtindex voor mannelijke en vrouwelijke fietsers lag respectievelijk 1,71 en 1,65 kg/m2 lager dan van de inactieven.

Het lichaamsvet gaf hetzelfde beeld te zien van fietsers tegenover inactieven: 2,75% minder voor mannen en 3,25% minder voor vrouwen. De resultaten voor lopers was (dus) ietsje minder gunstig. De onderzoekers dingen er bij het publiek nog maar eens op aan dat  een dagelijks portie lichaamsbeweging absolute noodzaak is in onze zittende maatschappij.

Bron: Futura-Sciences 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.