Japan mikt op ‘verbeterde’ mens en op cyborg

'Cyborg' Kevin Warwick met robothand

‘Cyborg’ Kevin Warwick met robothand

In Japan zijn ze dol op elektronische speeltjes en Japan is stevig aan het vergrijzen. Nu wil de Japanse overheid een onderzoeksprogramma opzetten naar mogelijkheden de mens te ‘verbeteren’ en naar mens/machinecombinaties maar ook naar industrieel afval. Voor dat programma zou zo’n 840 miljoen euro (100 miljard yen) zijn uitgetrokken.
De financiering staat ook open voor buitenlandse onderzoekers. Het programma krijgt een looptijd van tien jaar. De door de onderzoekers bedachte oplossingen voor elk van de 25 bedachte onderzoeksterreinen zal ergens tussen 2035 en 2060 in klinkende materie moeten worden omgezet.
Het gaat dan om zaken als cybernetische technieken om lichaamsfuncties te verbeteren en om cyborgs, en kruising tussen een machine en een levend organisme (een robot met mensenhersens?). De bevolking in Japan loopt terug en er is in dat land dan ook een gebrek aan menskracht.

Het gaat overigens niet alleen over mensverbetering en cyborgs. Het onderzoekprogramma betreft ook industrieel afval en kunstmatige intelligentieOok willen de Japanners mensen een winterslaap laten houden om ze zo langer fit te houden. Eind van het jaar kunnen onderzoekers hun voorstellen indienen.

Bron: Futura-Sciences

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.