Beieren op zoek naar homeopathische antibiotica

Homeopathische antibiotica?

Bestaan er homopathische antibiotica?

Het Beierse parlement heeft een voorstel van de deelstaatregering aangenomen een onderzoek te laten uitvoeren naar de mogelijkheden om homeopathische middelen te gebruiken in plaats van antibiotica. Het voorstel kreeg 120 stemmen van de 200 stemmen. Naast de CSU stemde ook de Freie Wähler en het grootste deel van de 32-mansfractie van de Groenen voor (drie Groenen onthielden zich van stemming) voor. De SPD, de liberalen de AfD stemden tegen.
Tegenstanders spreken van flauwekul. De CSU, de grootste partij in Beieren met 71 zetels, stelde dat er onderzoeken zijn die positief uitkwamen voor homeopathische middelen. Als dat zo was, dan zouden die allang opgenomen zijn in het geneesmiddelenregister, stelde een SPD-afgevaardigde.
Samen met dit omstreden voorstel had de CSU-fractie nog vier voorstellen ingediend die een oplossing moeten geven voor de dreigende antibioticacrisis. Steeds meer bacteriën worden resistent voor antibiotica. Er zijn zelfs al multiresistente bacteriestammen zoals MRSA (die MR staat voor multiresistent, ongevoelig voor meer dan een antibioticum). Zo wil de CSU wil ook onderzoek laten doen naar het gebruik van antibiotica in de veeteelt. Daar krijgen, bijvoorbeeld, varkens antibiotica toegediend uit ‘voorzorg’.

Vooral dat kwistige gebruik/voorschrijven van antibiotica is verantwoordelijk voor die (multi)resistentie, bij mens en dier, menen deskundigen. Resistente bacteriën zijn voor gezonde mensen meestal geen groot probleem, maar bij mensen waarbij het afweersysteem is verzwakt, die vindt je vaak in ziekenhuizen, is zo’n multiresistente bacterie een groot probleem.

Bron: Die Zeit

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.