Apple dwarsboomt reparatie van zijn producten door derden

Apple-dinkskes

Apple lijkt zijn producten niet repareerbaar te willen maken

Apple is zeer waarschijnlijk niet de enige, maar ik (=as) gebruik zijn producten al tientallen jaren en heb gemerkt dat hun producten steeds minder repareerbaar zijn. Ooit kon je een aantal zaken in een MacBook vrij simpel vervangen, zoals harde schijf, RAM-geheugen en batterij, maar tegenwoordig is alles praktisch onrepareerbaar verlijmd. Het bedrijf zegt zijn leven te beteren, zodat ook derden Appleproducten kunnen repareren, maar ervaringen in Australië leren dat dat nieuwe beleid niet werkt door trage reactie van Apple en hoge prijzen voor vervangonderdelen, stellen reparatiebedrijven.
In 2021 kondigde Apple onder druk van de Productiviteitscommissie in Australië en Nieuw-Zeeland aan dat ook derden is toegestaan Appleproducten te repareren. Volgens die ‘derden’ was die bekendmaking een praatje voor de vaak om (dwingende) wetgeving te voorkomen.
Twee jaar later zou het bewijs zijn geleverd, aldus de Britse krant the Guardian, die heeft gesproken met reparatiebedrijven in de VS en Australië. Die durfden zich alleen te uiten als hun naam niet werd vermeld, bang om uit het ‘reparatieprogramma’ van Apple te worden gegooid. De toegelaten bedrijven zeggen verlies te lijden op de reparaties van Appleproducten.

Bron: the Guardian

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze site gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.