Autowegen in Duitsland geblokkeerd bij opening autobeurs

AutogekteOp de eerste dag van de autobeurs IAA in München is op diverse plaatsen in Duitsland het autoverkeer geblokkeerd door activisten. Het autoverkeer is voor een belangrijk deel schuld aan de klimaatverandering. Bovendien legt het ‘automobilisme’ beslag op grote hoeveelheden energie, grondstoffen en ruimte. De acties zijn georganiseerd door Greenpeace.
Volgens politiewoordvoerders werden verschillende autowegen versperd door activisten die zich van bruggen over de autowegen lieten zakken. Het verkeer zou zijn omgeleid om de activisten te verwijderen. Ook bij het beurscomplex in München gaven de Greenpeace-activisten uiting aan hun ongenoegen. Voor de activisten schijnt overigens niet de auto de boosdoener te zijn, maar de aandrijving (verbrandingsmotor). Greenpeace heeft kennelijk nog niet door wat een mateloze verspilling de auto is.
Volgens een Greenpeace-woordvoerder verergert de Duitse autobranche de klimaatcrisis alleen maar.

De IAA is een van de grootste autobeurzen ter wereld. Verschillende groepen hebben al aangekondigd te gaan protesteren. Er staan blokkades en fietsdemonstraties op het protestprogramma.

Bron: der Spiegel

Geef een antwoord

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *

Deze website gebruikt Akismet om spam te verminderen. Bekijk hoe je reactie-gegevens worden verwerkt.